با خواندن این مطلب، شما با دو روش موجود جهت خشک کردن گل با سیلیکاژل آشنا خواهید شد. سیلیکاژل رنگ طبیعی و...
محصولات مرتبط با انواع جاذب
مقالات مرتبط با انواع جاذب
نحوه تغییر رنگ سیلیکاژل آبی
سیلیکاژل آبی یک نوع رطوبتگیر است که در سایزهای مختلف تولید میشود. این ماده با دیگر مواد شیمیایی واکنش...
سیلیکاژل نارنجی
سیلیکا ژل نارنجی تشکیل شده از ترکیب طبیعی سیلیکون دی اکسید می باشد که بعد از خالص سازی، به شکل گرانولهای...
تفاوت سیلیکاژل آبی و نارنجی چیست؟
سیلیکاژل دارای شناساگر به گونهای از نظر شیمیایی تهیه شده است که هنگام جذب رطوبت و اشباع شدن، رنگش تغییر می...
خوردن سیلیکاژل: خطرات، عوارض و اقدامات لازم
سیلیکاژل یک نوع رطوبتگیر است که تولیدکنندگان معمولا این ماده را درون یک بسته کوچک کاغذی یا پارچهای قرار میدهند تا از محصولات مختلفی همچون غذا و دارو مقابل رطوبت حفاظت کند.
با وجود اینکه خوردن سیلیکاژل سمیتی در بدن ایجاد نمیکند، با این حال ممکن است که محتوا و یا خود این بستهها در گلو گیر کند و مشکلساز شود. به همین خاطر تولیدکنندگان از عبارت “Do not eat” بر روی بستهبندی این ماده استفاده میکنند. در صورتی که کسی با خوردن آن دچار احساس خفگی شود، باید فورا با اورژانس (115) تماس گرفت تا مشکلی پیش نیاید.
در صورت خوردن سیلیکاژل چه اتفاقی میافتد
متاسفانه ممکن است که کودکان ساشه سیلیکاژل را با غذا، آب نبات، آدامس و … اشتباه بگیرند و بستهبندی را به صورت کامل و یا محتوای آن را بخورند. گاهی اوقات بزرگسالان نیز ممکن است سیلیکاژل را با نمک و یا شکر اشتباه بگیرند.
با این حال باید گفت که خوشبختانه سیلیکاژل از نظر شیمیایی بیاثر است. به این معنی که در بدن جذب نمیشود و سمیتی ندارد. هرچند که گیر کردن خود سیلیکاژل یا بسته آن در گلو ممکن است باعث خفگی شود. به همین دلیل عبارت “Do not eat” بر روی بسته بندی آن نوشته شده است. خوردن سیلیکاژل در حالت عادی شما را مریض نمیکند. معمولا این ماده از مجاری بدندفع میشود و هیچ اثر منفی روی بدن نخواهد گذاشت. با این حال این صحبتها نباید به معنی مجوزی برای خوردن سیلیکاژل تلقی شود. سیلیکاژل هیچگونه ماده مقوی برای بدن ندارد و اگر به مقادیر زیاد خورده شود، موجب انسداد روده خواهد شد.
سیلیکاژل در غذای حیوانات و بستهبندی اسباب بازی
تولیدکنندگان غذای حیوانات و اسباب بازیها، از سیلیکاژل جهت افزایش طول عمر محصولات خود در بستهبندیهایشان استفاده میکنند. چون این رطوبتگیر بعد از مدتی بوی غذا را به خود میگیرد، حیوانات ممکن است آن را با غذا اشتباه بگیرند و بسته سیلیکاژل را بخورند. سیلیکاژل معمولا برای حیوانات نیز سمیتی ندارد ولی امکان دارد که با خوردن آن دچار حالت تهوع شوند.
راهکار چیست
اگر شما و یا فرزندتان اشتباها سیلیکاژل خوردهاید، سعی کنید که با آشامیدن آب، ژل را به سمت شکم خود هدایت کنید. گاهی اوقات تولیدکنندگان از کبالت کلرید در تولید سیلیکاژل آبی رنگ استفاده میکنند که در صورت خوردن این ماده، امکان ایجاد حالت تهوع در شخص وجود دارد.
برای جلوگیری از ایجاد چنین مشکلاتی، با فرزند خود درباره این بستهبندیها صحبت کنید و به آنها بگویید که برای خوردن نیستند. میتوانید حتی آنها را به گونهای تشویق کنید که هرگاه چنین بستهبندی را دید، به شما بدهد تا شما هم آن را دور بریزید. به طور کلی چه در مورد کودکان و چه در مورد حیوانات خانگی، بهتر است که هرگونه بسته سیلیکاژلی را که در محصولات وجود دارد را دور بریزید.
کاربرد این بستهها چیست؟
سیلیکاژل از سیلیکون دیاکسید تشکیل شده که به صورت طبیعی در خاک وجود دارد. این ذرات توانایی بالایی جهت جذب رطوبت دارند. سیلیکاژل میتواند به صورت خاک، پودر، شفاف، گرد یا کروی و یا به حالت پرک وجود داشته باشد. این ماده به عنوان یک رطوبت گیر عمل میکند، به این صورت که بخارات آب و رطوبت موجود در هوا را جذب کرده تا احتمال خراب شدن محصول و رشد قارچ و باکتریها در بستهبندی کاهش پیدا کند.
بستههای سیلیکاژل یا ساشه سیلیکاژل به صورت زیر ممکن است که وجود داشته باشند:
- در قوطی دارو، مکمل و یا ویتامینها
- در جیب کت
- در موزهها جهت نگهداری از اجسام
- در بستهبندی تلفن همراه و یا دوربین و دیگر لوازم الکترونیکی
- در بستهبندی کیف و کفش
در صورت خوردن سیلیکاژل، چه زمانی مراجعه به دکتر لازم است؟
اگر فرزند شما سیلیکاژل و یا بسته آن را خورده و چند بار دچار استفراغ شده و توانایی خوردن چیزی را ندارد، باید فورا به اورژانس مراجعه نمایید.
در صورتی که فرزندتان دردی را در شکم احساس میکند، باید به اورژانس مراجعه نمایید. این درد میتواند نشانهای از انسداد یا گرفتگی روده فرزند شما در اثر گیر کردن بستهبندی سیلیکاژل باشد.
اگر شما حیوان خانگی دارید که ساشه سیلیکاژل را خورده و مدام بالا میآورد یا نمیتواند به درستی غذا بخورد، به دامپزشکی مراجعه نمایید. همچنین در صورتی که در شکم آنها متوجه تورم شدهاید، لازم است که سراغ دامپزشک بروید.
حرف آخر
اگرچه که بسته سیلیکاژل حاوی نوشته ترسناک “Do not eat” است، خود ژل موجود در آن هیچگونه سمیتی ندارد، مگر اینکه مقادیر بسیار زیادی خورده شود. این ماده برای حفظ کیفیت محصولاتی که خریداری میکنید حیاتی است، با این حال همیشه آگاه باشید که از دسترس کودکان و یا حیوانات خانگی دور باشد.
منبع: وبسایت Healthline
نظرات
0 Comments